Malin Wikerberg är ny VD

Hösten betyder nystart och även om hon klev in i rollen redan 1 juni så är det en nyhet att Malin Wikerberg är ny VD hos oss på Garbergs Malmö.

– Fokus för alla Garbergs kontor är värdeskapande kreativitet, där kommer min erfarenhet och kompetens från kreatörssidan till stor nytta, hälsar Malin.


Läs mer om hennes tankar kring sin nya roll i Resumé. Vill du veta ännu mer kontakta henne direkt på malin.wikerberg@garbergsmalmo.se eller 0704-96 81 66. 

Lunds Universitet till Garbergs Malmö

Ett skånskt akademiskt trefaldigt hurra utropades på byrån när vi vann upphandlingen om att bli fullservicebyrå för Lunds Universitet.

Digital produktionsledningswizard + Silveräggsvinnande copywriter = Nya stjärnor hos oss på Garbergs Malmö

Produktionsledare Sanna Drazic Falk kommer senast från den digitala byrån Nordic Morning där hon varit kundansvarig projekt/produktionsledare för kunder som L’Oréal Paris, Cloetta och Pågen. Copywriter Mikael Noaksson har flyttat ner från Isobar i Stockholm och är en fena på SoMe, film och storytelling. I april vann han Silverägg i årets Guldägget för Betsson och den mobila kampanjen Visa Färgerna. Hurra och varmt välkomna! 

Välkommen MECA!

Vi är så glada att välkomna MECA som ny kund hos oss på Garbergs Malmö. MECA har tidigare haft ett B2B-fokus som grossist inom reservdelar och biltillbehör samt som frivillig verkstadskedja med mer än 400 bilverkstäder över hela landet. 2014 blev MECA en del av Mekonomen Group och nu är fokus att bli konsumentens första val. I februari startade vi det gedigna strategiarbetet med ny varumärkes- och kommunikationsplattform samt ett nytt kommunikationskoncept. Nu är det dags för kommunikationen att börja rulla ut. Bilförståelse för alla! 

I bild: Malin Wikerberg vd och copywriter Garbergs Malmö, Susanna Carlander Grafström marknadschef MECA, Johan Eriksson Art Director Mekonomen Group och Fredrik Byrfors kundansvarig projektledare Garbergs Malmö. 

Nya stjärnor på Garbergs - eller nja nya och nya :)

Året har rivstartat med nya medarbetare och kunder och nu är det plötsligt vår och vi har inte offentligt välkomnat våra nya hjärnor på byrån. Så nu är det dags. Säg hej till Anne Ketelsen, Fredrik Byrfors och Jone Eskilsson! Anne började som produktionsledare hos oss redan i december och har lång erfarenhet från alla olika typer av uppdrag, ett extra spännande sådant är Malmö Open som hon var med och drev på sin förra byrå. Vår projektledare Fredrik Byrfors kickade igång vid årsskiftet och förutom byråbakgrund med kunder som Hitta hem, Enkla Elbolaget och Panduro så har Fredrik varit många år inom Bonnier där han utvecklade och skapade nya innehållsprojekt. Och till sist så är vår digitala kreatör Jone Eskilsson äntligen tillbaka. Jone har varit med oss på Garbergs från starten och vi har fortsatt att jobba tillsammans på ett eller annat sätt. De senaste åren som samarbetspartners i projekt med den digitala byrå som hon varit delägare och kreativ chef på. Nu är hon hemma igen! Så glada för att ha alla tre hos oss.

Hallå världen!

André och Johan heter vi och studerar vid Hyper Island i Karlskrona. Det har känts lite som att ha bott vid världens ände. Karlskrona, så långt till allt! Trots att en av oss är från Stockholm och den andre från Göteborg, pirrar det lite i pannan av att bo i en metropol igen. Nu gör vi vår praktik här, som filmguru respektive copywriter. Hela vägen in i mars. Kul!

Happy Xmas!

Sista arbetsdagen innan dopparedagen sedan är vi tillbaka den 2 januari med massor av nyheter. Hej, hej 2018!

Tills dess varmt tack till alla våra kunder, leverantörer och samarbetspartners för detta året. Kommunikation som människor vill ta del av, som är på strategi, sticker ut och ger resultat, den skapas genom teamwork och förtroende. Så tack, från oss alla till er alla, god jul och ett riktigt gott nytt år.

Malin von Werder leder Guldägget 2018

Stoltheten på byrån över att vår CD och art director Malin von Werder blir huvudjuryordförande i Guldägget 2018. Malin har tre guldägg och fyra silverägg i bagaget. Dessutom har hon två gånger tidigare varit kategoriordförande i Guldägget och har suttit i juryn för bland annat Cannes Lions, Eurobest och Dubai Lynx. Hon hälsar:

- Jag är oerhört hedrad över att få vara ordförande 2018, och hoppas på att kunna vara med och bidra till vettiga, prestigelösa och ifrågasättande diskussioner. Guldägget är mer än en tävling i reklam. Det är ett tillfälle att bevisa att innehåll och kommunikation som inte blir bortvald är den som är mest effektiv.

SPINN FTW

För andra året i rad vann vi guld tillsammans med Landskrona stad i Spinn - Sveriges största PR-tävling. I hård konkurrens blev det vårt anti-mobbnings-initiativ Kidish som vann med följande motivering: Den vinnande kampanjen löser på ett ambitiöst sätt ett problem nutidsvuxna brottas med. Nämligen att förstå vad barnen prata om på sociala medier. På så vis kan föräldrar och andra vuxna förhindra nätmobbning.

Superstolta, superglada och superpeppade! Läs mer här , här & här 

Vi är nominerade i Spinn!

Sho! Förra året vann vi guld i Sveriges största PR-tävling Spinn för #snackaomhat och nu är vi och Landskrona stad nominerade igen! Årets Samhällsinfokampanj för Kidish.