Dela språket

OM REGION HALLAND

Språkstart Halland är en satsning, i Region Halland, som riktar sig till små barn från 6 månader upp till 3 år samt till föräldrar och andra vuxna i barnets närhet. Syftet med satsningen är att inspirera och uppmuntra till att hjälpa barnet att utveckla sitt språk.

OM PROJEKTET

Trots Region Hallands befintliga språkinitiativ såg de ett behov av att öka medvetenheten om vikten av ett gott ordförråd, och då framförallt hos föräldrar med små barn. Därför efterfrågade de en kampanj som inspirerade och visade föräldrar hur de enkelt kan språkträna sina barn i vardagen, och samtidigt få fler att inse vikten av ett gott ordförråd hos små barn. Att språkträna med ditt barn är enklare än du tror!

OM IDÉN

Ur insikten att svenska föräldrar i genomsnitt lägger fyra gånger så mycket tid på sociala medier som på att kommunicera med sina barn föddes idén att använda Instagram som kanal. Dela Språket togs fram, en digital pekbok. Genom denna sänker vi tröskeln för föräldrar och når dem i en kanal de ändå befinner sig i. Vi visar dem hur de konkret kan språkträna med sina barn. Som komplement till Instagram-flödet togs även en kampanjsida fram, som erbjuder fördjupad läsning.

https://www.garbergsmalmo.se/wp-content/uploads/2019/08/sajt_bildgif.gif
https://www.garbergsmalmo.se/wp-content/uploads/2019/08/iphones.jpg
https://www.garbergsmalmo.se/wp-content/uploads/2019/08/sajt_bildkollage.jpg
https://www.garbergsmalmo.se/wp-content/uploads/2019/08/sajt.jpg
https://www.garbergsmalmo.se/wp-content/uploads/2019/11/dela_spraket.jpg