Kronprinsen logotyp och identitet

Om Kronprinsen

Sedan 60-talet har Kronprinsen varit en given del av Malmös siluett och nu gör Heimstaden om detta ikoniska hus för framtiden.

Om projektet

På ett eller annat sätt har vi alla malmöiter någon relation till Kronprinsen. Man skulle kunna säga att vi alla är granne med detta enorma hus som gör sig påmint i horisonten från nästan alla vrår i Malmö. Under lång tid har Kronprinsen kanske inte varit den perfekta grannen, men nu tar Heimstaden tag i att rusta upp denna malmö-ikon och göra den till en av stans bästa grannar.

Om idén

Vi tog fram en grafisk identitet där symbolen är ett abstrakt K som hämtat inspiration från Kronprinsens olika delar. Färgschemat består av djupa och starka färger som tar för sig på stora ytor och är framtaget för att funka nu och framåt, med inspiration både från tiden Kronprinsen byggdes och husets fasad. Typsnittet är det exakta stadiet mellan de två extremerna Arizona Sans och Arizona Serif, för att vidare anspela på kontrasten i att Kronprinsen görs om för framtiden, men bär på en rik historia.

https://www.garbergsmalmo.se/wp-content/uploads/2022/06/kronprinsen_logo-1.gif
https://www.garbergsmalmo.se/wp-content/uploads/2022/06/color_scheme_withlogo.jpg
https://www.garbergsmalmo.se/wp-content/uploads/2022/06/typsnitt_red-1.jpg
https://www.garbergsmalmo.se/wp-content/uploads/2022/06/color_scheme_logo_color-1.jpg